5 tips om productief thuis te werken

Nu we (bijna) allemaal verplicht zijn om thuis te werken kom je erachter dat het soms best een uitdaging kan zijn. Afleiding ligt immers op de loer. Hoe zorg je ervoor dat je zo productief mogelijk kan thuiswerken? Wij geven je 5 tips:

Tip 1 om productief thuis te werken

Tip 1

Houd zoveel mogelijk kantoortijden aan

Het is verleidelijk om ’s ochtends een uurtje langer te blijven liggen en vervolgens rustig aan het werk te gaan. Helaas komt dit je productiviteit niet ten goede. Voor succesvol thuiswerken is structuur belangrijk. Een handige tip is dan ook om iedere dag op hetzelfde tijdstip op te staan en stop ook met werken wanneer je je werkdag normaal zou eindigen.

Tip 2 om productief thuis te werken

Tip 2

Zorg voor een goede planning

Vind je het lastig om gestructureerd en geconcentreerd te werken? Maak dan gebruik van een to do list of maak een duidelijke planning. Schrijf op wat je die dag moet doen en noteer ook je prioriteiten: daarmee ga je als eerst aan de slag. Taak afgerond? Vink het af! Dit geeft je vaak een gevoel van voldoening.

Tip 3 om productief thuis te werken

Tip 3

Neem voldoende pauze

Veel mensen hebben de neiging om constant door te blijven gaan als ze vanuit huis werken. Vergeet niet om regelmatig een pauze te nemen. Een pauze geeft je de kans om even op te laden. Stel daarom op vaste momenten een pauze in en vergeet niet om je hieraan te houden. Heb je de mogelijkheid om even een rondje te wandelen? Het is niet alleen ontspannend, je komt ook nog eens aan je dagelijkse portie beweging. Een win-win situatie!

Tip 4 om productief thuis te werken

Tip 4

Creëer een goede werkplek

Met je laptop op de bank werken klinkt verleidelijk, maar is over het algemeen niet heel prettig voor je rug. Vaak word je er ook niet echt productief van. Is het mogelijk om in jouw huis een plek te creeren die alleen bedoeld is om te werken? Door een aparte werkruimte in je huis te creeren kun je je hersenen in de werkmodus brengen.

Tip 5 om productief thuis te werken

Tip 5

Zorg dat je eenvoudig kunt samenwerken met collega’s

En de laatste tip voor productief thuiswerken: blijf samenwerken en communiceren met collega’s, ook al zitten jullie niet meer in dezelfde ruimte. Met alle digitale tools die er zijn is dat tegenwoordig piece of cake. Maak er daarom gebruik van! Houd regelmatig en op een vast tijdstip werkoverleg en houd elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Heb jij een thuiswerkfunctie via payroll select en kunnen wij jou helpen met productief thuiswerken? Neem gerust contact met onze servicedesk op. Wij staan jou graag te woord.

Deel dit artikel