17-11-2022

Onboarding van een (payroll) werknemer;
wat is de juiste manier?

Niet alleen de werknemer moet zorgen voor een goede eerste indruk bij het bedrijf waar hij gaat werken, ook de organisatie wil zich van de beste kant laten zien. Zeker als er nieuwe werknemers binnen je organisatie komen werken. Onboarding is niet alleen iets wat noodzakelijk is voor werknemers die je op basis van payroll laat verlonen bij een payroll bedrijf maar eigenlijk voor elke nieuwe werknemer binnen de organisatie. In deze blog gaan we je daar meer over vertellen en

Wat is onboarding?

Als je mensen vraagt wat onboarding is dan benoemen ze waarschijnlijk het inwerken van een nieuwe werknemer in zijn functie. Echter is het onboarden van nieuwe werknemers zoveel meer dan alleen inwerken. Bij onboarding maakt de nieuwe werknemer niet alleen kennis met zijn nieuwe functies maar ook met het bedrijf, de bedrijfsstrategie en de bedrijfscultuur.

Bij de onboarding is het de bedoeling dat je nieuwe medewerkers zo goed mogelijk voorbereid en introduceert aan het bedrijf en ze bij elke stap daarin goed ondersteunt. Het is daarnaast ook een wijze om een goede band met de werknemers op te bouwen.

Meer dan alleen inwerken

Bij een goede onboarding wordt de nieuwe werknemer goed geïntegreerd in het bedrijf. Zo voelen ze zich thuis binnen het bedrijf en ervaren ze een prettige sfeer. Dit draagt niet alleen bij aan een prettige werksfeer maar het maakt (nieuwe) werknemers ook productiever. Daarnaast maakt dit ook het verschil als we het hebben over werkplezier en waardering. Dit zorgt op zijn beurt weer dat werknemers mogelijk loyaler zijn naar hun werkgever / organisatie.

Voordelen van goede onboarding

Nieuwe medewerkers goed verwelkomen binnen de organisatie heeft de volgende voordelen:

  • Betere betrokkenheid van werknemers

Medewerkers die op een goede en juiste manier worden geonboard voelen zich beter gewaardeerd en op hun plek. Dit zorgt ervoor dat werknemers meer tevreden en gelukkiger zijn op hun werk en zullen ze ambassadeurs van de organisatie zijn

  • Hogere productiviteit

Werknemers die een goed onboardingsproces hebben doorlopen zijn sneller zelfstandig en kunnen productiever werken. Een goede onboarding is dus van groot belang om werknemers productief te laten werken.

Tips voor de onboarding van een nieuwe werknemer       

Met de volgende tips kun je de onboarding binnen jullie organisatie naar een hoger niveau tillen!

  • Pre-boarding

Doormiddel van de pre-boarding kan de werknemer zich voorbereiden en de organisatie alvast wat beter leren kennen. Dit kan tijdens de periode tussen het tekenen van het contract en de eerste werkdag bij de organisatie.

  • Dynamische onboarding

Een onboarding hoeft niet alleen voor nieuwe werknemers te zijn maar ook voor werknemers die intern binnen de organisatie van functie wisselen. Zorg dus voor een programma dat breed ingezet kan worden.

  • Feedback

De onboarding is een proces dat continu verbeterd kan worden. Vraag daarom regelmatig om feedback van verschillende afdelingen binnen de organisatie en zorg dat de onboarding regelmatig geupdate wordt.

  • Zorg voor een buddy

Naast een programma kan de nieuwe werknemer ook gekoppeld worden aan een persoonlijke collega buddy. Deze collega kan de nieuwe werknemer helpen met veel voorkomende vragen en opweg helpen binnen jullie organisatie.

Payrollen bij payroll select

Wil je een offerte aanvragen, of meer informatie over payrolling, maak dan hier gemakkelijk een (bel) afsrpaak.

Deel dit artikel