payrolling voor seizoen werknemer

20-09-2022

Payroll voor seizoen medewerkers

Veel ondernemingen en bedrijven maken gebruik van tijdelijke of seizoen medewerkers en vakantiekrachten. Payroll voor seizoen medewerkers en vakantiekrachten kan een effectief en risicovrij middel zijn waarbij jij meer tijd krijgt voor je onderneming. Binnen de branches die veel werken met seizoen medewerkers en vakantiekrachten wordt vaak gebruik gemaakt van payroll.

Door het gebruik van payroll voor seizoenmedewerkers kun je als ondernemer meer tijd vrij maken om bezig te zijn met je bedrijf zonder dat er veel tijd verloren gaat aan administratieve werkzaamheden. Door ervoor te kiezen om payroll te gebruiken voor je vakantiekrachten geef je het juridisch werkgeverschap uit handen aan het payrollbedrijf.

Neem seizoen werkers in dienst doormiddel van payroll

Als uw onderneming veel gebruik maakt van vakantiekrachten en seizoen medewerkers kan het voordelig voor je zijn om deze medewerkers in dienst te nemen via payroll. Hierbij voert u zelf de sollicitatieprocedure uit en selecteert u de medewerkers. Het enige verschil is dat het payrollbedrijf het juridisch werkgeverschap en dus de verloning van uw personeel overneemt.
Je bent nog steeds de werkgever van het personeel dat bij je komt werken. Echter is de werknemer in dienst bij het payrollbedrijf.

Voor jou als ondernemer kan het voordelig zijn om gebruik te maken van payroll. Dit kan je namelijk veel tijd en geld schelen maar neemt ook veel werkgevers risico’s bij je weg. Hierdoor kun jij je volledig focussen op het ondernemen en hoef je je niet druk te maken om alle administratieve en juridische werkzaamheden.

Payrolling voor seizoen medewerkers

Ketenregeling voor seizoen medewerkers en vakantiekrachten

De ketenregeling is en wettelijke regeling over tijdelijke en vaste contracten. Deze regeling heeft bepaald dat wanneer er sprake is van een aaneengesloten periode van meer dan 3 (tijdelijke) contracten binnen een tijdsbestek van 2 jaar het vierde contract een vast contract moet zijn. Wanneer de werkgever en/of de werknemer dit niet willen mag er pas na een periode van 6 maanden weer een nieuw contract worden afgesloten met deze werknemer. Voor werkgevers die veel gebruik maken van seizoen medewerkers of vakantiekrachten en deze meerdere keren per jaar een contract aanbieden kan deze zo gehete ketenregeling zeer lastig zijn.

Wat is payroll voor seizoen werknemers?

Payroll is een dienst waarbij het payrollbedrijf het personeel van een bedrijf of onderneming in dienst heeft maar deze werknemers wel gewoon aan het werk zijn bij de organisatie waar ze zijn aangenomen. Als werkgever kun je voor payroll kiezen wanneer je veel gebruik maakt van tijdelijke- en vakantie krachten die tijdelijk bij je in dienst zijn. Jij voert zelf de wervings- en selectieprocedure uit maar payroll select is vervolgens de juridische werkgever van deze werknemers. De werknemers verschijnen nog steeds bij jou op de werkvloer, maar payroll select is degene die zorgt voor het verlonen van deze werknemers. Dit heeft voor jou als ondernemer het voordeel dat je minder werkzaamheden hebt aan de administratieve werkzaamheden van het in dienst nemen van deze werknemers en heb je ook minder werkgeversrisico. Want wanneer deze werknemer ziek of arbeidsongeschikt is komen deze kosten voor rekening van de payrollorganisatie.

Payroll voor seizoen medewerkers bij payroll select

Als grootste payroll organisatie van Nederland ben je bij payroll select op het juiste adres als jij jouw vakantiekrachten en seizoen medewerkers aan wil nemen dormiddel van payroll. Wil je meer weten? Maak hier dan gemakkelijk een (bel) afspraak voor meer informatie!

Deel dit artikel