2-11-2022

Vijf tips voor een opvallende vacature!

Door de huidige omstandigheden in de arbeidsmarkt is er ontzettend veel vraag naar personeel. In vrijwel elke branche zijn er dringend extra werknemers nodig. Als je als ondernemer op zoek bent naar personeel zie je daarom ook dat je zeker niet de enige bent met openstaande vacatures.

Ook als je als ondernemer gebruik wil maken van payroll ben je zelf aan zet bij de werving en selectie van het personeel dat je wil laten verlonen. Er is namelijk pas sprake van payrolling op het moment dat jij als werkgever zelf het personeel werft dat via een payroll constructie in dienst is bij het payroll bedrijf.

Tips voor een opvallende (online) vacature!

Om er dus voor te zorgen dat jouw vacature opvalt ten opzichte van andere vacatures hebben wij in dit artikel vijf tips voor je verzameld waardoor jouw vacature net iets meer opvalt!

Groep mensen in een zakelijke vergaderruimte die plezier hebben met elkaar

1. Wees origineel!

Er zijn wekelijks misschien wel honderden nieuwe vacatures die (online) worden geplaatst. Deze tip klinkt dus misschien wat cliché maar het is ontzettend belangrijk om als organisatie origineel te blijven in de vacature die je gaat plaatsen. Geef bijvoorbeeld een persoonlijke touch aan de vormgeving of tekst van de vacature. Ook kun je unieke eigenschappen van de organisatie omschrijven.

2. Geef een duidelijke en concrete omschrijving

De sollicitant of werkzoekende moet in één oogopslag de inhoud van de vacature kunnen lezen en weten wat er van de sollicitant wordt verwacht binnen de functie. Wees daarom helder en concreet in de omschrijving van de functie en schrijf geen grote lappen tekst die moeilijk leesbaar zijn. Geef bijvoorbeeld een omschrijving van de dagelijkse taken van de functie en een indictie van het salaris. Hiermee voorkom je dat je erachter komt dat jullie wensen op dat gebied niet op elkaar afgestemd zijn. Hierdoor verloopt het wervings- en selectieproces soepeler op de lange termijn.

3. Verplaats je in de sollicitant

Hoe meer informatie je geeft in de vacature des te meer een potentiële kandidaat kan bepalen of hij of zij past bij de functieprofiel en de organisatie. Probeer je hierbij zoveel mogelijk te verplaatsen in de wensen en behoeften van de (in jullie ogen) perfecte kandidaat. Laat de tekst indien mogelijk ook nalezen door iemand in dezelfde functie zodat die feedback kan geven of de inhoud van de advertentie aansluit bij de kandidaat die op zoek is naar een soortgelijke functie.

4. Zorg dat je als organisatie vindbaar bent

Het uitzetten van een vacature is de eerste stap maar er moet natuurlijk wel een goed vervolg op zijn. Als je een vacature plaatst (zeker als deze op andere locaties dan je site staat) is het belangrijk dat potentiële kandidaten je organisatie goed (online) kunnen vinden. Zorg er daarom voor dat je als organisatie online goed zichtbaar én vindbaar bent. Als je nog geen website hebt is het een aanrader om deze te maken. Heb je deze al wel dan is het slim om te kijken of de content up-to date is en probeer regelmatig iets te plaatsen.

5. Geef een duidelijk beeld van de organisatie

Als laatste tip raden we je aan om een duidelijk beeld van jullie organisatie en de toekomstige werkplek van de sollicitant te geven. Doe dit bijvoorbeeld door op de website verhalen en beelden te plaatsen van werknemers en de werklocatie. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen materiaal in plaats van stock. Door een duidelijk beeld van de organisatie te geven weet de sollicitant of de werkplek aansluit bij zijn of haar wensen.

Payroll bij payroll select

Met deze tips hopen we je op weg te helpen met je vacature en ervoor te zorgen dat je deze vacature in kan vullen met de juiste kandidaat. Wil jij je werknemers verlonen op basis van payroll? Payroll select is een van de grootste payroll organisaties in Nederland en een betrouwbare kennispartner.

Meer weten? Plan hier gemakkelijk een (bel) afspraak!

Deel dit artikel