26-03-2021

Zzp’er en zwanger: handige tips voor jou als ondernemer

Ben je zwanger of wil je zwanger worden? En ben je werkzaam als zzp’er? Als je als zzp’er zwanger bent dan kan dit een aantal uitdagingen met zich meenemen. Gelukkig zijn er een aantal tips zodat je succesvol blijft als ondernemer.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Zwanger zijn terwijl je zzp’er bent, zorgt over het algemeen voor minder omzet. Daarom is het slim om van te voren een financiële buffer te regelen. Bekijk bovendien om je een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt regelen voor het geval dat je bijvoorbeeld niet kan werken.

Communiceer dat je zwanger bent

Geef bij je opdrachtgever of klanten aan dat je zwanger bent. Zorg daarbij ook wat vaker voor wat momenten om met elkaar te sparren. Zo weten beide partijen wat ze van elkaar kunnen verwachten.

Gun jezelf rust

Zzp’er en zwanger? Onderschat het niet! Als je zwanger bent dan kost dit veel energie en vraagt dit veel van je lichaam. Daarom is het belangrijk dat je goed je rust pakt en zoekt naar een fijne balans. Ga lekker even op de bank liggen als je even geen energie meer hebt en laad jezelf op. Wanneer je jezelf hier niet aan overgeeft dan is de kans groot dat je te veel hooi op de vork wilt nemen waardoor je uiteindelijk jouw werkzaamheden niet meer zo goed kan uitvoeren. Door op tijd een stapje terug te doen, kun je over het algemeen langer doorwerken.

Vervanging

Kan je niet zomaar jouw werkzaamheden on hold zetten? Regel dan vervanging of bespreek met jouw opdrachtgever dat er tijdelijk een vervanger in dienst moet komen. Zo zorg je ervoor dat alles goed is geregeld voor beide partijen. Wil je meer weten over zzp’er en zwangerschap? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Deel dit artikel