Payroll op freelancebasis

Freelance payroll wordt in veel branches ingezet voor korte opdrachten of projecten. Zo haal je voor een bepaalde periode ervaring, kennis en passie van een specialist in huis. Als werkgever wil, en kun je, deze mensen misschien niet zelf in dienst nemen. Dan is verlonen op freelancebasis een uitkomst. Jij selecteert een geschikte kandidaat voor je opdracht of project en wij regelen de rest.

Verlonen via een payrollorganisatie

De voordelen

De reden om te verlonen per opdracht is voor elke ondernemer anders, maar de voornaamste zijn:

 • Geen zorgen over juridisch kloppende contracten of tijdige uitbetaling;
 • Alleen betalen voor de gewerkte uren;
 • Geen zorgen om zogenaamde zzp-schijnzelfstandigheid: als je medewerkers te vaak op freelancebasis inzet, kun je gedoe krijgen met de Belastingdienst. Daar heb je geen last van als je de verloning via payroll select doet. De freelancers staan namelijk op onze loonlijst;
 • Jij kiest zelf wie je de opdracht geeft. Jij weet immers zelf het beste welke kandidaat bij de opdracht past;
 • Alles gegarandeerd goed geregeld volgens de laatste wet- en regelgeving;
 • Controle behouden: bij ons krijg je toegang tot een volledig geautomatiseerd online kantoor zodat jij altijd en overal het overzicht houdt;
 • Persoonlijk advies: wij hebben een team van experts klaarstaan. Onze specialisten beantwoorden al jouw vragen en die van jouw freelancers. Met zoveel kennis in huis blijft er geen vraag onbeantwoord.

Meer informatie over freelance payroll?

Wij zijn er voor de ondernemer die wil starten en voor degene die zijn sporen al lang heeft verdiend. Wil jij weten wat voor jou kunnen betekenen? Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

Neem gerust contact met ons op

freelance

Wat?

Freelance payroll | Wat regelen wij voor jou?

 • Zorgen voor juridisch kloppende contracten
 • Urenregistratie en uitbetalen salaris
 • Dragen de juiste premies en loonbelastingen af
 • Verstrekken de loonstroken en de jaaropgave
 • Zijn er voor persoonlijk advies

Opdracht

Voorwaarden opdracht

Verlonen per opdracht gaat op basis van een ‘overeenkomst van opdracht’. Voor deze overeenkomst zijn een aantal voorwaarden essentieel. Het spreekt voor zich dat duidelijk moet zijn welke werkzaamheden de freelancer gaat verrichten en tegen welke prijs. Belangrijker is dat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten. Zeker als je voor een project een vaste prijs afspreekt.

Een ander essentieel punt is dat de freelancer écht zelfstandig moet zijn en dat hij niet als fictief werknemer mag worden gezien. De freelancer moet zijn werkzaamheden kunnen uitvoeren zonder gezagsverhouding. Je mag voor de freelancer niet bepalen hoe en wanneer hij/zij het werk moet doen. Instructie geven mag uiteraard altijd. Maak dus afspraken over het resultaat van de opdracht in plaats van over te verrichten werkzaamheden. Als achteraf blijkt dat er eigenlijk sprake is van een dienstbetrekking, kan dat zowel voor jou als voor de freelancer aanzienlijke (fiscale) gevolgen hebben. Daarom leggen wij de (werk)afspraken altijd goed vast.

Hoe?

Hoe werkt freelance payroll in de praktijk?

Wil jij een freelancer aan het werk zetten? Laat ons de freelancer dan verlonen. Wij nemen de volgende zaken van je over: contractbeheer, urenregistratie, verloning, facturatie, debiteurenbeheer, loonaangiften en loonbeslagen. Wij bouwen voor de freelancer rechten op voor de Werkloosheidswet (WW), de Ziektewet (ZW) en arbeidsongeschiktheid (WIA). 

Jij selecteert een geschikte kandidaat voor je opdracht of project en maakt samen werk- en prijsafspraken. Onze experts zorgen dat het contract juridisch in orde is en dat het in lijn ligt met de geldende cao. Zodra er wijzigingen plaatsvinden in de overeenkomst voeren wij dit door in het lopende contract. Nadat alle afspraken op papier zijn gezet gaat de freelancer voor jou aan de slag. De freelancer levert zijn uren aan en jij accordeert deze. Dankzij ons online portal is dat allemaal met een paar drukken op de knop geregeld. Wij zorgen dat de freelancer zijn salaris krijgt en jij ontvangt van ons een factuur. Je hebt dus geen omkijken meer naar administratieve rompslomp en verzekeringen. En is de opdracht afgelopen? Dan is dat ook het einde van de samenwerking.

Werken met payroll select

Als het grootste en zelfstandigste payroll bedrijf van Nederland hebben wij de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan. Met een team van ervaren specialisten en onze effectieve, geautomatiseerde processen helpen wij dagelijks bedrijven op het gebied van payrollen. Payroll is maatwerk. Met onze kennis en expertise bieden wij gerichte payrolloplossingen tegen scherpe tarieven aan. Van MKB tot freelancers en landelijk opererende organisaties: voor elke situatie hebben wij een ideale payrolloplossing. Hoe kunnen wij jou helpen?

Meer informatie?

Testimonial
Alternatief

Payrollen

Het is ook mogelijk om medewerkers te verlonen op payrollbasis. Dan doe je de werving en selectie zelf én personeel mag exclusief voor jou werken. Verder heb je nog steeds geen omkijken naar de administratie: dat doen wij voor je!

Alternatief

Uitzenden

Wij bieden ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op uitzendbasis. Grootste voordelen? Op uitzendbasis mogen medewerkers tot 4 jaar flexibel voor jouw bedrijf werken en wij regelen de werving en selectie.