Wat zijn de voordelen en nadelen van payrollen?

Er zijn steeds meer bedrijven die kiezen voor een samenwerking met een payroll bedrijf. Overweeg jij ook gebruik te maken van een payrollconstructie? Dan vraag jij je misschien af wat de gevolgen zijn voor jouw onderneming. Om deze vraag te beantwoorden geven we je de voordelen en eventuele nadelen van payrollen. Zo krijg jij een beter beeld van payrollen en maak je zelf de keuze.

Payroll select

Voordelen van payrollen

Geen werkgeversrisico’s

Een payrollorganisatie wordt juridisch werkgever. Werknemers komen op papier dus in dienst van de payrollorganisatie. Dat heeft als voordeel dat de werkgever geen risico loopt bij ontslag of ziekte van een werknemer.

Meer vrijheid

Een payrollorganisatie neemt de administratieve- en financiële werkzaamheden over. Jij hoeft als ondernemer dus minder administratie bij te houden, waardoor er meer tijd overblijft voor werkgeverschap. Het zorgt dus voor gemak en vrijheid.

Kostenbesparing

Wij houden jouw administratie bij, waardoor je alles financieel inzichtelijk hebt. Onze medewerkers zijn specialisten in hun vakgebied en op de hoogte van alle (nieuwste) wet- en regelgeving.  Dit scheelt jou een hoop uitzoekwerk en tijd. Zolang jij tevreden bent, zijn wij ook tevreden.

Vraag jouw payrolltarief op

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

voordelen nadelen payrollen

Nadelen van payrollen

Een samenwerking met een payrollorganisatie kan voor een onderneming ook een nadelige kant hebben. Met name wanneer er een onbetrouwbare payrollorganisatie wordt gekozen. Het zit namelijk zo: door de Wet Ketenaansprakelijkheid blijven ondernemers zelf aansprakelijk voor de afdracht van loonbelasting en premies voor sociale verzekeringen. Indien een payrollorganisatie niet de (juiste) afdracht van belastingen en premies doet, kan een onderneming door de fiscus aansprakelijk worden gesteld. Bijvoorbeeld bij een faillissement. Daarom raden wij je aan om voor een betrouwbare partij te kiezen, zoals payroll select.

Voordelen

De voordelen van payroll select

In-house juridische afdeling

Wij hebben een eigen juridische afdeling. Bij juridische vraagstukken kunnen wij snel schakelen en jou van het beste advies voorzien.t.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaald, jij hoeft niets meer te betalen en kunt dus een vervanger regelen.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de juiste premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die je op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel. Daarnaast hebben wij een eigen verzuimafdeling met opgeleide specialisten die het welzijn van jouw medewerkers en een spoedige re-integratie centraal stellen.

Loonkosten voorfinancieren

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen correct en snel uit. Daarnaast financieren wij de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Direct contact

Persoonlijk advies

Op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies op het gebied van verlonen? Plan direct een terugbelverzoek in via onderstaande button. Onze experts staan voor je klaar!

Alternatief

Uitzenden

Verlonen op basis van payroll is niet voor elke ondernemer de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op uitzendbasis. Grootste voordelen? Op uitzendbasis mogen medewerkers tot 4 jaar flexibel voor jouw bedrijf werken en wij regelen de werving en selectie.