payroll bedrijf

Payroll bedrijf;
hoe zit dat?

Er zijn steeds meer bedrijven die kiezen voor een samenwerking met een payroll bedrijf. Niet gek, als je het aan ons vraagt, want het kan heel veel voordelen opleveren voor jou als ondernemer.

Als payroll bedrijf kunnen wij jou namelijk ondersteunen op juridisch vlak. Ook kan je gemakkelijk op en af schalen van payroll werknemers zonder dat je hier zelf de werkgeversrisico’s voor hoeft dragen.

Ben jij benieuwd wat payroll select voor jou onderneming kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop, we helpen je graag!

Wat doet een payroll bedrijf?

Om uit te leggen wat een payroll bedrijf doet leggen we je eerst uit wat payroll precies betekent. Wanneer een werkgever gebruik maakt van een payroll constructie dan meldt de organisatie zijn werknemers aan bij een payroll bedrijf. Deze werknemers komen vervolgens bij het payroll organisatie in dienst maar werken fysiek voor de werkgever waar ze zijn aangenomen. Deze werkgever is klant bij het payroll bedrijf.

Wanneer een werkgever gebruik maakt van een payroll constructie betekent dit dat de werknemer juridisch gezien in dienst is bij het payroll bedrijf. De werknemer ontvangt dan ook zijn salaris van deze partij. De werkgever moet zelf zorg dragen voor de werving en selectie van het personeel die hij via payroll constructie in dienst wil nemen. De werkgever draagt ook de zorg voor voldoende werkzaamheden en een veilige werkomgeving voor de werknemer.

payroll bedrijf

Waarom kiezen voor payroll?

Als ondernemer ben je constant bezig met het ontwikkelen en uitbreiden van je onderneming. Om je ambities en de groei van jouw onderneming te verwezenlijken heb je vaak extra personeel nodig. Zeker als je ondernemer bent in de retail- of horecabranche maak je vaak gebruik van tijdelijk of seizoensgebonden personeel.

Personeel aannemen kan lastig zijn omdat je hiermee je werkgeversrisico’s vergroot. Als je graag de werving en selectie zelf in de hand wil houden is kiezen voor een uitzendbureau niet altijd de juiste optie.

Payroll kan dan een goede oplossing zijn voor jouw onderneming! Wanneer je er voor kiest om jouw personeel te laten verlonen bij een payroll bedrijf geef je het juridisch werkgeverschap uit handen aan dit bedrijf. Je hoeft zelf enkel de werving en selectie te verzorgen en ervaart daardoor minder werkgeversrisico’s.

Voordelen van werken met een payroll bedrijf

Wanneer je je werknemers laat verlonen bij een payroll bedrijf geniet je van de volgende voordelen:

  • Geen werkgeversrisico’s: een groot voordeel van payrollen bij een payroll bedrijf is dat je minder werkgeverrisico’s hebt.
    Dit komt doordat werknemers op papier in dienst komen van de payroll organisatie. Zo hebben werkgevers geen risico bij ontslag of ziekte van het personeel.
  • Meer vrijheid: wij nemen de administratieve- en financiële werkzaamheden over. Zo hou je meer tijd over om te ondernemen!
  • Kostenbesparing: onze medewerkers zijn specialisten in hun vakgebied en op de hoogte van alle (nieuwste) wet- en regelgeving.  Dit scheelt jou een hoop uitzoekwerk en tijd. Zolang jij tevreden bent, zijn wij dat ook!
Voordelen payroll bedrijf

Waar moet ik op letten bij het kiezen
van een payroll bedrijf?

Wanneer je ervoor kiest om je werknemers te verlonen via een payroll constructie geef je het juridisch werkgeverschap uit handen aan het payroll bedrijf. Dit houdt in dat het payroll bedrijf voor jou ook de premies en loonbelasting af gaat dragen. Ondanks dat de payroll organisatie dit voor jou doet ben jij als werkgever hier nog wel steeds verantwoordelijk voor. Bij het uitkiezen van een payroll bedrijf is het dus van belang om niet alleen te kijken naar de goedkoopste partij maar ook na te gaan of de payroll partner betrouwbaar is.

Wil je meer weten over de voordelen van payrollen, stel je vragen aan onze experts!

Wat kost een payroll bedrijf?

Per payroll bedrijf verschillen de kosten en de wijze waarop deze kosten berekend worden. De meest gebruikelijke manier waarop de kosten berekend worden is op basis van de omrekenfactor. Als werkgever spreek jij een bruto loon af met de werknemer die jij via het payroll bedrijf aanneemt. Vervolgens wordt er over dit bruto loon een commissie bepaalt die afgedragen moet worden.

Voordelen payroll select als payroll bedrijf

Naast de werkgeversvoordelen heeft het verlonen van je werknemers bij een payroll bedrijf natuurlijk ook andere voordelen. Deze voordelen hebben voornamelijk betrekking op jou als ondernemer. Je kun jezelf namelijk veel tijd besparen door je personeel in dienst te nemen via een payroll bedrijf. Doordat je personeel bij het payroll bedrijf op de loonlijst komt te staan wordt de salarisadministratie ook daar uitgevoerd, dit hoef je dus zelf niet meer te doen. Hierdoor bespaar je jezelf niet alleen veel tijd maar ook kosten!

Wat wij voor jou doen:

  • Salaris uitbetalen
  • Premies en loonbelastingen afdragen
  • Loonkosten voorfinancieren
  • Loonstroken verstrekken
  • Ziek- en betermeldingen verwerken

Vraag jouw payrolltarief op

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

Voordelen

De voordelen van payroll select

In-house juridische afdeling

Wij hebben een eigen juridische afdeling. Bij juridische vraagstukken kunnen wij snel schakelen en jou van het beste advies voorzien.t.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaald, jij hoeft niets meer te betalen en kunt dus een vervanger regelen.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de juiste premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die je op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel. Daarnaast hebben wij een eigen verzuimafdeling met opgeleide specialisten die het welzijn van jouw medewerkers en een spoedige re-integratie centraal stellen.

Loonkosten voorfinancieren

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen correct en snel uit. Daarnaast financieren wij de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Verschil tussen een payroll bedrijf en een uitzendbureau

Alhoewel je personeel payrollen via een payroll bedrijf veel overeenkomsten heeft met de diensten die een uitzendbureau aanbiedt zitten hier toch grote verschillen tussen beide bedrijven.

Het grootste verschil tussen een payroll bedrijf en een uitzendbureau Is dat bij payroll de werkgever zelf de medewerker werft en selecteert. Bij een uitzendbureau is dit niet zo. Het uitzendbureau werft zelf het personeel en zendt deze uit naar de opdrachtgever.

Allocatiefunctie

Daarnaast is er ook een verschil waar de werknemer geplaatst wordt, dit heet de allocatiefunctie.
Als een werknemer op de loonlijst staat bij een payroll bedrijf mag de werknemer alleen geplaatst worden en werkzaam zijn bij de werkgever die deze werknemer geworven en geselecteerd heeft. De payroll werknemer mag dus niet bij andere opdrachtgevers van het payroll bedrijf aan het werk gaan. Tenzij daar expliciet toestemming voor is gegeven door de opdrachtgever die de werknemer geworven heeft.

Bij een uitzendbureau is de werknemer in dienst bij het uitzendbureau en heeft het uitzendbureau ook zelf de werving en selectie hiervoor gedaan. Deze werknemer mag wel bij verschillende opdrachtgevers aan het werk gaan.

Direct contact

Persoonlijk advies

Op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies op het gebied van verlonen? Plan direct een terugbelverzoek in via onderstaande button. Onze experts staan voor je klaar!

Alternatief

Uitzenden

Verlonen op basis van een payrollovereenkomst is niet voor elke ondernemer de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op uitzendbasis. Grootste voordelen? Op uitzendbasis mogen medewerkers tot 4 jaar flexibel voor jouw bedrijf werken en wij regelen de werving en selectie.