Payroll contract volgens payroll constructie

Als je een medewerker gaat aannemen heb je de keuze uit verschillende contractvormen. Maar wat voor een contract geef je een werknemer die je volgens de payroll constructie laat verlonen? Wij leggen het je uit.

Payroll select

ULV contract

Wanneer je kiest voor een samenwerking met payroll select, besteed je het juridisch werkgeverschap aan ons uit. Wil je graag een contract aanbieden dat lijkt op een 0-uren contract? Geef medewerkers dan een payrollcontract waarin een ULV is opgenomen Dit houdt in dat er geen urenverplichting is opgenomen in het contract. Let op: deze medewerkers hebben wél recht hebben op alle arbeidsvoorwaarden, zoals het opbouwen van pensioen en loondoorbetaling bij ziekte.

Wanneer het ULV-contract na een halfjaar ten einde komt, kan je een medewerker een contract aanbieden voor een bepaalde tijd. Dit is meestal een jaar. Hierbij wordt gekeken naar wat een medewerker in het eerste half jaar heeft gewerkt. Op basis daarvan wordt, samen met jou als werkgever, het aantal uren bepaald.

Let op: door de komst van de WAB is het nu mogelijk om in drie jaar tijd, drie contracten voor een bepaalde tijd aan te bieden. Hierna moet een medewerker een vast contract krijgen.

Wil je inzicht krijgen in de mogelijkheden en de regelgeving van de contracten die je kunt aanbieden aan een medewerker via payroll? Neem dan contact met ons op. 

Vraag jouw payrolltarief op

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

Waarom een payrollcontract?

Een samenwerking met payroll select heeft diverse voordelen:

  • Flexibiliteit: voor elke klant hebben wij een passende oplossing. Doordat wij maatwerk aanbieden, gaan wij op zoek naar de meest geschikte werkwijze voor jou als ondernemer.
  • Transparantie: benieuwd met welke tarieven je rekening moet houden? In een gesprek laten wij je zien hoe het tarief tot stand komt en wat je hiervoor terugkrijgt.
  • Een vast aanspreekpunt: korte lijntjes zorgen voor de beste samenwerking. Daarom heb je bij ons een vast aanspreekpunt voor al jouw vragen en advies.

Voordelen

De voordelen van payroll select

In-house juridische afdeling

Wij hebben een eigen juridische afdeling. Bij juridische vraagstukken kunnen wij snel schakelen en jou van het beste advies voorzien.t.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaald, jij hoeft niets meer te betalen en kunt dus een vervanger regelen.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de juiste premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die je op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel. Daarnaast hebben wij een eigen verzuimafdeling met opgeleide specialisten die het welzijn van jouw medewerkers en een spoedige re-integratie centraal stellen.

Loonkosten voorfinancieren

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen correct en snel uit. Daarnaast financieren wij de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Direct contact

Persoonlijk advies

Op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies op het gebied van verlonen? Plan direct een terugbelverzoek in via onderstaande button. Onze experts staan voor je klaar!

Alternatief

Uitzenden

Verlonen op basis van een payrollovereenkomst is niet voor elke ondernemer de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op uitzendbasis. Grootste voordelen? Op uitzendbasis mogen medewerkers tot 4 jaar flexibel voor jouw bedrijf werken en wij regelen de werving en selectie.