payrollen voor medewerkers? Dit houdt het in

Er zijn steeds meer bedrijven die kiezen voor een samenwerking met een payroll bedrijf. Overweeg jij ook gebruik te maken van een payrollconstructie? Dan vraag jij je misschien af wat de gevolgen van payrollen voor medewerkers zijn. Wij leggen het graag aan je uit, zodat je een goed beeld krijgt van waar je rekening mee moet houden.

Payroll select

Voordelen voor medewerkers

Eigen cao

Voor werknemers zijn er diverse voordelen als hun werkgever samenwerkt met een payrollorganisatie. De medewerker krijgt via payroll select een payrollovereenkomst aangeboden en ontvangt arbeidsvoorwaarden op basis van jouw eigen cao. Dit betekent dat de medewerker recht heeft op exact dezelfde arbeidsvoorwaarden als jouw vaste medewerkers. Denk hierbij aan aantal vakantiedagen, scholingsregeling, fietsplan of een eventuele 13e maand.

Tijdig en correct uitbetalen salaris

Wij betalen het salaris altijd tijdig en correct uit en verstrekken de loonstroken en de jaaropgave. Ook bij vragen omtrent het salaris of de loonstrook kan de medewerker contact met ons opnemen. Ze hoeven dus niet meer bij jou aan te kloppen.

Alles goed geregeld

Doordat jij samenwerkt met een payrollorganisatie weet je altijd zeker dat het juridische en administratieve gedeelte goed is geregeld. Hebben je medewerkers vragen over het salaris, vrije dagen of pensioen? Dan kunnen ze bij ons terecht. Wij hebben meteen inzicht in de data, waardoor wij gericht kunnen helpen.

Vraag jouw payrolltarief op

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

payrollen voor medewerkers

Nadelen van payrollen voor medewerkers

We krijgen soms de vraag wat nadelen zijn voor een payrollwerknemer. Eigenlijk zijn er geen nadelen als je payrollwerknemer bent. Voorheen kon een werkgever je makkelijker ontslaan, maar dit is verleden tijd. Bovendien krijgen payrollwerknemers ook gewoon evenveel betaald dan mensen die vast in dienst zijn van een bedrijf. Kortom: er zitten geen nadelen aan payroll voor werknemers.

Voordelen

De voordelen van payroll select

In-house juridische afdeling

Wij hebben een eigen juridische afdeling. Bij juridische vraagstukken kunnen wij snel schakelen en jou van het beste advies voorzien.t.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaald, jij hoeft niets meer te betalen en kunt dus een vervanger regelen.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de juiste premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die je op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel. Daarnaast hebben wij een eigen verzuimafdeling met opgeleide specialisten die het welzijn van jouw medewerkers en een spoedige re-integratie centraal stellen.

Loonkosten voorfinancieren

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen correct en snel uit. Daarnaast financieren wij de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Direct contact

Persoonlijk advies

Op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies op het gebied van verlonen? Plan direct een terugbelverzoek in via onderstaande button. Onze experts staan voor je klaar!

Alternatief

Uitzenden

Verlonen op basis van een payrollovereenkomst is niet voor elke ondernemer de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op uitzendbasis. Grootste voordelen? Op uitzendbasis mogen medewerkers tot 4 jaar flexibel voor jouw bedrijf werken en wij regelen de werving en selectie.