Wat houdt payrollen voor bedrijven in?

Er zijn steeds meer bedrijven die kiezen voor een samenwerking met een payrollorganisatie. Niet gek, als je het aan ons vraagt, want het kan heel veel voordelen opleveren voor jou als ondernemer. Ben je benieuwd wat de effecten van payrollen zijn voor jouw ondermening? Wij leggen het graag aan je uit, zodat je een goed beeld krijgt van waar je rekening mee moet houden.

Payroll select

Gevolgen voor ondernemers

Ben je niet bekend met payroll? Dan is de kans groot dat jij je afvraagt: wat is payroll? Wanneer je als ondernemer samenwerkt met een payrollorganisatie, dan houdt dit in dat de payrollorganisatie het juridisch werkgeverschap overneemt. Daarmee geef je absoluut niet het complete werkgeverschap uit handen. Integendeel zelfs. De werknemers blijven gewoon voor je werken en jij stuurt ze zelf aan op de werkvloer. Jij selecteert zelf de medewerkers en vraagt aan ons om de werknemers in dienst te nemen. Vervolgens worden zij ingeleend. Je kunt payroll ook wel zien als uitzenden zonder werving.

Wat wij voor jou doen:

  • Salaris uitbetalen
  • Premies en loonbelastingen afdragen
  • Loonkosten voorfinancieren
  • Loonstroken verstrekken
  • Ziek- en betermeldingen verwerken

Vraag jouw payrolltarief op

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

payrollen voor bedrijven

Waarom payrollen?

Om een goed beeld te krijgen van wat payrollen voor bedrijven kan opleveren, lichten wij een aantal voordelen uit:

  • Geen werkgeversrisico’s: een groot voordeel van payrollen voor werkgevers is dat je minder werkgeverrisico’s hebt. Dit komt doordat werknemers op papier in dienst komen van een payrollorganisatie. Zo hebben werkgevers geen risico bij ontslag of ziekte van het personeel.
  • Meer vrijheid: wij nemen de administratieve- en financiële werkzaamheden over. Ondernemers houden meer tijd over houdt voor het werkgeverschap.
  • Kostenbesparing: omdat je zelf niet meer alle administratie hoeft bij te houden en alles hoeft uit te zoeken, houd je veel tijd over voor andere zaken. Onze medewerkers zijn specialisten in hun vakgebied en op de hoogte van alle (nieuwste) wet- en regelgeving.  Dit scheelt jou een hoop uitzoekwerk en tijd. Zolang jij tevreden bent, zijn wij ook tevreden.
Voordelen

De voordelen van payroll select

In-house juridische afdeling

Wij hebben een eigen juridische afdeling. Bij juridische vraagstukken kunnen wij snel schakelen en jou van het beste advies voorzien.t.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaald, jij hoeft niets meer te betalen en kunt dus een vervanger regelen.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de juiste premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die je op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel. Daarnaast hebben wij een eigen verzuimafdeling met opgeleide specialisten die het welzijn van jouw medewerkers en een spoedige re-integratie centraal stellen.

Loonkosten voorfinancieren

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen correct en snel uit. Daarnaast financieren wij de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Direct contact

Persoonlijk advies

Op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies op het gebied van verlonen? Bel ons direct op 0570 – 850 572 of plan een terugbelverzoek in via de button. Onze experts staan voor je klaar!

Alternatief

Uitzenden

Verlonen op basis van een payrollovereenkomst is niet voor elke ondernemer de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op uitzendbasis. Grootste voordelen? Op uitzendbasis mogen medewerkers tot 4 jaar flexibel voor jouw bedrijf werken en wij regelen de werving en selectie.