Wat is payrollEN?

Vraag jij je af: wat is payrollen? Deze vraag krijgen we vaker. Als we kijken naar de letterlijke betekenis voor het woord payroll dan betekent dit “loonlijst”. Veel mensen denken daarom bij het woord payroll meteen aan loonadministratie. Echter gaat payrolling verder dan dat. Daarom leggen we je op deze pagina precies uit wat payrolling precies is.

Payroll select

Wat is payroll?

Als je niet bekend bent met payroll dan is de kans groot dat jij je afvraagt: wat is payroll? Die vraag horen we vaker. We proberen het zo simpel mogelijk uit te leggen. Payrolling is een dienst waarbij een payrollorganisatie het juridisch werkgeverschap overneemt van een onderneming. De ondernemer selecteert zelf medewerkers en vraagt payroll select om hen in dienst te nemen. Vervolgens worden zij ingeleend, net als bij uitzenden of detacheren. De makkelijkste uitleg van payrollen is dan ook: uitzenden zonder werving.

Wat doet een payrollorganisatie?

  • Salaris uitbetalen
  • Premies en loonbelastingen afdragen
  • Loonkosten voorfinancieren
  • Loonstroken verstrekken
  • Ziek- en betermeldingen verwerken

Vraag jouw payrolltarief op

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

Voor wie is payrollen geschikt?

Payrollen is met name geschikt voor organisaties die mensen op tijdelijke contracten in dienst heeft. Denk aan seizoenswerk als vakantiewerk of in de horeca. Veel organisaties hebben flexwerkers in dienst en vinden dat de salarisadministratie, verzuimbegeleiding en juridische vraagstukken veel tijd kosten. Met payrollen kan dit allemaal worden uitbesteed. Als werkgever blijf je verantwoordelijk over het werven en begeleiden van de werknemer, wij doen de rest. Zoals het dragen van eventuele risico’s bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Als één van de grootste payrollorganisaties van Nederland, hebben wij de afgelopen jaren flink veel kennis en ervaring opgedaan. Met een team van specialisten en onze eigen geautomatiseerde processen helpen wij dagelijks bedrijven op het gebied van payroll. Van freelancers tot aan MKB en grote organisaties: voor elke situatie hebben wij dé ideale payroll oplossing.

Voordelen

De voordelen van payrolling bij payroll select

Salaris uitbetalen

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen de medewerkers correct en snel uit.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die u op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Loonkosten voorfinancieren

Wij financieren de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaald, jij hoeft niets meer te betalen en kunt dus een vervanger regelen.

Direct contact

Persoonlijk advies

Op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies op het gebied van verlonen? Bel ons direct op 0570 – 850 555 of plan een terugbel verzoek in via de button. Onze experts staan voor je klaar!

Alternatief

Uitzenden

Verlonen op basis van een payrollovereenkomst is niet voor elke ondernemer de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op uitzendbasis. Grootste voordelen? Op uitzendbasis mogen medewerkers tot 5,5 jaar flexibel voor jouw bedrijf werken en wij regelen de werving en selectie.