Wat houdt uitzenden voor bedrijven in?

Er zijn steeds meer bedrijven die kiezen voor uitzendkrachten. Overweeg jij dat ook? Dan vraag jij je misschien af wat de gevolgen zijn voor jou als ondernemer. Om deze vraag te beantwoorden geven we je de voordelen en eventuele nadelen. Zo krijg jij een beter beeld van payrollen en maak je zelf de keuze.

Payroll select

Gevolgen voor werkgevers

Ben je niet bekend met uitzenden? Dan is de kans groot dat jij je afvraagt: wat is verlonen op uitzendbasis? Wanneer je als ondernemer medewerkers gaat verlonen op uitzendbasis, dan houdt dit in dat de payroll bedrijf het juridisch werkgeverschap overneemt. Daarmee geef je absoluut niet het complete werkgeverschap uit handen. Integendeel zelfs. De werknemers blijven gewoon voor je werken en jij stuurt ze zelf aan op de werkvloer. Wij werven en selecteren de medewerkers en vervolgens worden zij ingeleend. Uitzenden omvat alles van het zoeken van de juiste kandidaat tot het uitbetalen van het salaris en pensioen volgens de laatste wet- en regelgeving.

Wat wij voor jou doen:

  • Werven en selecteren personeel
  • Salaris uitbetalen
  • Premies en loonbelastingen afdragen
  • Loonkosten voorfinancieren
  • Loonstroken verstrekken
  • Ziek- en betermeldingen verwerken

Vraag jouw uitzendtarief op

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

Waarom uitzenden?

  • Geen werkgeversrisico’s: een groot voordeel is dat je minder werkgeverrisico’s hebt, bijvoorbeeld bij ontslag of ziekte. Dit komt doordat werknemers op papier in dienst komen van een payrollorganisatie.
  • Meer vrijheid: wij nemen de administratieve- en financiële administratie over. Zo houd jij meer tijd over voor het werkgeverschap.
  • Kostenbesparing: omdat je zelf niet meer de administratie hoeft te doen en kennis hoeft bij te houden, heb je tijd over voor andere zaken. Onze medewerkers zijn specialisten en op de hoogte van de (nieuwste) wet- en regelgeving. Dit scheelt jou een hoop uitzoekwerk en tijd. Zolang jij tevreden bent, zijn wij dat ook.
Voordelen

De voordelen van payroll select

In-house juridische afdeling

Wij hebben een eigen juridische afdeling. Bij juridische vraagstukken kunnen wij snel schakelen en jou van het beste advies voorzien.t.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaald, jij hoeft niets meer te betalen en kunt dus een vervanger regelen.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de juiste premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die je op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel. Daarnaast hebben wij een eigen verzuimafdeling met opgeleide specialisten die het welzijn van jouw medewerkers en een spoedige re-integratie centraal stellen.

Loonkosten voorfinancieren

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen correct en snel uit. Daarnaast financieren wij de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Direct contact

Persoonlijk advies

Op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies op het gebied van verlonen? Plan direct een terugbelverzoek in via onderstaande button. Onze experts staan voor je klaar!

Alternatief

Payrollen

Verlonen op basis van een uitzendovereenkomst is niet voor elke ondernemer de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op basis van payroll. Grootste voordelen? Op payrollbasis doe je zelf de werving en selectie en de medewerker ontvangt arbeidsvoorwaarden op basis van jouw eigen cao.