Wat is een uitzend-overeenkomst?

Een uitzendovereenkomst is een arbeidsovereenkomst tussen het uitzendbedrijf (wij), de inlener (jij) en de uitzendkracht, waarbij de uitzendkracht onder toezicht van de inlener werkt. De uitzendkracht krijgt dus leiding en werkinstructies van de organisatie die hem ingeleend heeft, maar staat bij ons op de loonlijst. Je hoeft de medewerker dus niet in vaste dienst te nemen.

Payroll select

Voordelen van een uitzendendovereenkomst

Flexibiliteit

Bij een uitzendovereenkomst mag maximaal de eerste 78 weken een uitzendcontract aangeboden worden, zonder loondoorbetalingsverplichting. In deze periode is het contract het meest flexibel. Daarna is het mogelijk om nog maximaal zes tijdelijke contracten in drie jaar tijd aan te bieden. Alles bij elkaar opgeteld is dat dus vijf-en-een-half jaar flexibiliteit!

Geen werkgeversrisico’s

Daarnaast loop je met uitzenden minder risico. Werknemers komen namelijk op onze loonlijst. Dat heeft als voordeel dat jij geen risico loopt bij ontslag of ziekte van een werknemer. Een uitzendovereenkomst is wekelijks opzegbaar, met inachtneming van de, in de cao overeengekomen, aanzegtermijn.

Arbeidsvoorwaarden uitzend-cao

Het uitzendbedrijf sluit een uitzendovereenkomst met de werknemer. De werknemers ontvangt arbeidsvoorwaarden op basis van de uitzend-cao en mag bij andere opdrachtgevers aan de slag.

Vraag jouw uitzendtarief op

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

Voor wie is uitzenden?

Als je niet zeker bent van het aantal uren dat je een medewerker nodig hebt, kan de variabele inzet van uitzenden een uitkomst zijn. Dit betekent dat het aantal uren per week kan variëren en je de medewerker geen vaste uren aanbiedt.

Een medewerker die wordt ingezet met een uitzendovereenkomst mag niet exclusief aan jouw organisatie ter beschikking worden gesteld. De uitzendkracht heeft de mogelijkheid om ook (parttime) voor een andere opdrachtgever te werken. Jij profiteert van flexibiliteit, maar jouw medewerker ook.

Voordelen

De voordelen van payroll select

In-house juridische afdeling

Wij hebben een eigen juridische afdeling. Bij juridische vraagstukken kunnen wij snel schakelen en jou van het beste advies voorzien.t.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaald, jij hoeft niets meer te betalen en kunt dus een vervanger regelen.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de juiste premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die je op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel. Daarnaast hebben wij een eigen verzuimafdeling met opgeleide specialisten die het welzijn van jouw medewerkers en een spoedige re-integratie centraal stellen.

Loonkosten voorfinancieren

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen correct en snel uit. Daarnaast financieren wij de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Direct contact

Persoonlijk advies

Op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies op het gebied van verlonen? Plan direct een terugbelverzoek in via onderstaande button. Onze experts staan voor je klaar!

Alternatief

Payrollen

Verlonen op basis van een uitzendovereenkomst is niet voor elke ondernemer de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op basis van payroll. Grootste voordelen? Op payrollbasis doe je zelf de werving en selectie en de medewerker ontvangt arbeidsvoorwaarden op basis van jouw eigen cao.