Wat voor effect heeft uitzenden op medewerkers?

Werken op uitzendbasis betekent een groot en divers aanbod van werk. Dit geeft de mogelijkheid om in een korte tijd veel werkervaring op te doen. Het is namelijk mogelijk bij verschillende opdrachtgevers in diverse branches aan de slag te gaan en daardoor makkelijk uit te zoeken wat je leuk vindt. Enkele andere voordelen voor de werknemer zijn:

Payroll select

Voordelen van uitzenden

Variabele uren

Wanneer een medeweker wordt uitgeleend op basis van een uitzendovereenkomst kan het aantal werkuren per week variëren. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer iemand wil werken naast zijn studie of er een tweede (bij)baan naast heeft. Of wanneer een organisatie veel pieken en dalen kent in de productie. Een medewerker mag ook bij meerdere opdrachtgevers aan de slag. Zowel de werkgever als de werknemer profiteren op deze manier van de variabele uren. Een uitzendovereenkomst is ook wekelijks opzegbaar, met inachtneming van de, in de cao overeengekomen, aanzegtermijn.

Pensioen en vakantiedagen

Bij uitzenden geldt dat medewerkers onder de 21 geen pensioen opbouwen. Voor medewerkers boven de 21 is dit vanaf de eerste werkdag inbegrepen en worden de wettelijke regels gevolgd. Bij een uitzendovereenkomst wordt de pensioenregeling op basis van de cao voor uitzendkrachten gevolgd. Tijdens het werken als uitzendkracht bouw je vakantiedagen op. Vakantiedagen worden opgebouwd over ieder gewerkt uur. Het aantal vakantiedagen op jaarbasis is vastgesteld in de ABU cao.

Vraag jouw uitzendtarief op

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

Recht op hetzelfde salaris

Vaak wordt gedacht dat een uitzendkracht minder verdient dan de medewerkers in loondienst bij de opdrachtgever. Dit is een misvatting. Als uitzendkracht heb je gewoon recht op hetzelfde salaris als je collega. Dit heet de inlenersbeloning. Wel kan het zijn dat een collega meer verdient omdat hij of zij bijvoorbeeld meer ervaring heeft.

Tijdig en correct uitbetalen salaris

Wij betalen het salaris altijd tijdig en correct uit en verstrekken de loonstroken en de jaaropgave. Ook bij vragen omtrent het salaris of de loonstrook kan de medewerker contact met ons opnemen.

Zijn er vragen over de sollicitatieprocedure, een loonstrookje of over de cao? De medewerker kan altijd op ons terugvallen. Onze medewerkers zijn specialisten in hun vakgebied en op de hoogte van alle (nieuwste) wet- en regelgeving. Dit scheelt een hoop uitzoekwerk en tijd.

Voordelen

De voordelen van uitzenden bij payroll select

Salaris uitbetalen

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen de medewerkers correct en snel uit.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die u op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Loonkosten voorfinancieren

Wij financieren de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaald, jij hoeft niets meer te betalen en kunt dus een vervanger regelen.

Direct contact

Persoonlijk advies

Op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies op het gebied van verlonen? Bel ons direct op 0570 – 850 555 of plan een terugbel verzoek in via de button. Onze experts staan voor je klaar!

Alternatief

Payrollen

Verlonen op basis van een uitzendovereenkomst is niet voor elke ondernemer de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op payrollbasis. Grootste voordelen? Op payrollbasis doe je zelf de werving en selectie en de medewerker ontvangt arbeidsvoorwaarden op basis van jouw eigen cao.