Wat zijn de voordelen en nadelen van uitzenden?

Veel ondernemers hebben een vooroordeel over uitzendkrachten. Ze denken dat uitzendkrachten duur zijn en ze daarom beter iemand een tijdelijk contract kunnen aanbieden. Toch zijn er steeds meer bedrijven die kiezen voor een samenwerking met een uitzendorganisatie. Overweeg jij ook gebruik te maken van een uitzendconstructie? Dan vraag jij je misschien af wat de gevolgen zijn voor jouw onderneming. Om deze vraag te beantwoorden geven we je de voordelen en nadelen van uitzenden. Zo krijg jij een beter beeld van uitzenden en maak je zelf de keuze.

Payroll select

Voordelen van uitzenden

Gemak

Het grootste voordeel van uitzenden is toch wel het gemak. Uitzenden bespaart werk en zorgen op het gebied van personeelszaken. Dit geef je namelijk allemaal uit handen. De administratie en begeleiding rondom uitzendkracht wordt door ons verzorgd. Uiteraard heb jij altijd inzicht en controle, van vacature tot factuur.

Geen werkgeversrisico’s

Wij worden juridisch werkgever. Werknemers komen op onze loonlijst. Dat heeft als voordeel dat jij geen risico loopt bij ontslag of ziekte van een werknemer. Een uitzendovereenkomst is wekelijks opzegbaar, met inachtneming van de, in de cao overeengekomen, aanzegtermijn.

Flexibiliteit

Als je niet zeker bent van het aantal uren dat je een medewerker nodig hebt, kan de variabele inzet van uitzenden een uitkomst zijn. Dit betekent dat het aantal uren per week kan variëren en je de medewerker geen vaste uren aanbiedt. Door de ‘cao voor uitzendkrachten’ te hanteren mogen medewerkers tot 4 jaar flexibel ingezet worden. Meer weten over het aantal contracten? Je leest er alles over bij ‘wat is een uitzendovereenkomst?’.

Vraag jouw uitzendtarief op

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

Nadelen van uitzenden

Als grootste nadeel van uitzenden horen wij toch vaak de kosten. Veelal denken werkgevers, onterecht, dat de omrekenfactor de winstmarge is voor het uitzendbureau. Wat vaak vergeten wordt is dat als je zelf personeel in dienst neemt, je ook te maken krijgt met werkgeverslasten en verzekeringen. Ja, je betaalt ons voor de dienst die wij leveren. Maar! Wij nemen je ook heel veel uit handen.

Eigen matchingsplatform

Wij hebben ons eigen platform dat het vinden van personeel eenvoudig maakt. De tool helpt je met het vinden van personeel, bijvoorbeeld doordat je vacatures met één klik op je sociale mediakanalen en meerdere vacaturebanken plaatst. Zo vergroot je de kans dat je iemand vindt.

Het gebruik van de tool is gratis. Je gaat pas betalen als je iemand wilt aannemen. Dan betaal je een kleine opslag per uur. Omdat wij veel geautomatiseerd doen is de opslag een stuk lager dan het gemiddelde tarief van een uitzendbureau waar nog veel met de hand wordt uitgevoerd. Wij maken uitzenden voor iedereen toegankelijk.

Voordelen

De voordelen van payroll select

In-house juridische afdeling

Wij hebben een eigen juridische afdeling. Bij juridische vraagstukken kunnen wij snel schakelen en jou van het beste advies voorzien.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaalt, jij hoeft niets meer te betalen en kunt dus een vervanger regelen.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de juiste premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die je op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel. Daarnaast hebben wij een eigen verzuimafdeling met opgeleide specialisten die het welzijn van jouw medewerkers en een spoedige re-integratie centraal stellen.

Loonkosten voorfinancieren

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen correct en snel uit. Daarnaast financieren wij de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Direct contact

Persoonlijk advies

Op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies op het gebied van verlonen? Bel ons direct op 0570 – 850 572 of plan een terugbelverzoek in via de button. Onze experts staan voor je klaar!

Alternatief

Payrollen

Verlonen op basis van een uitzendovereenkomst is niet voor elke ondernemer de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op basis van payroll. Grootste voordelen? Op payrollbasis doe je zelf de werving en selectie en de medewerker ontvangt arbeidsvoorwaarden op basis van jouw eigen cao.