Medewerkers verlonen: wat is verlonen?

Wat is verlonen? Bij het verlonen van medewerkers nemen wij het juridisch werkgeverschap over, terwijl jij de controle behoudt. Jij stuurt de medewerkers aan, alle overige werkgeverstaken en risico’s dragen wij. Je hebt dus geen omkijken meer naar de personeels,- en salarisadministratie. Het verlonen van medewerkers kan op verschillende manieren en is voor zowel kleinere als grotere bedrijven interessant. 

Verlonen

Wat is verlonen?

Wanneer je gaat voor verlonen wordt er een overeenkomst gesloten tussen drie partijen: de medewerker, de opdrachtgever (jij) en de juridisch werkgever (wij). In de praktijk betekent dit dat de medewerker werkt voor jouw organisatie, maar bij ons op de loonlijst staat. Wij nemen, zoals dat heet, het juridisch werkgeverschap over en zijn daarom onder meer verantwoordelijk voor: het tijdig uitbetalen van de nettolonen, het afdragen van de juiste premies en loonbelastingen, het voorfinancieren van loonkosten, doorbetaling bij ziekte en eventueel pensioenreservering als dit voor de medewerker van toepassing is. Alles wordt voor je geregeld, is conform de juiste cao en volgens de laatste wet- en regelgeving.

Voordelen

Verloningsvoordelen

  • Flexibel inzetbaar personeel
  • Salarisadministratie wordt verzorgd
  • Tijdig en juiste uitbetaling salaris
  • Afdragen premies en loonbelasting
  • Loonkosten worden voorgefinancierd
  • Doorbetaling bij ziekte
  • Alles volgens de laatste wet- en regelgeving
IK WIL

Verlonen op
payrollbasis

Werving en selectie doe je zelf

3 tijdelijke contracten in 3 jaar

Eigen CAO of bedrijfsregeling

IK WIL

Verlonen op
uitzendbasis

Wij doen de werving en selectie

Flexibiliteit tot 4 jaar

ABU cao voor uitzendkrachten

In de praktijk

“Meer vrijheid, geen risico’s. Win-win.”

In de snel veranderende wereld kan het opstellen en bijhouden van contracten, de salarisverwerking en de salarisuitbetaling een tijdrovende klus zijn. Ga maar na: de markt, wet- en regelgeving en financiële mogelijkheden, het verandert soms van week tot week. Door een (deel) van de medewerkers te verlonen, is dat werk uitbesteed. Jij hoeft minder administratie bij te houden en het scheelt een hoop uitzoekwerk. Daarnaast houden wij al jouw gegevens bij waardoor je jouw financiën inzichtelijk hebt. En kom je er even niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen. Kortom: meer tijd, meer vrijheid.

Als je gebruik maakt van payroll komen werknemers op papier in dienst van het payroll bedrijf. Jij loopt als werkgever geen risico bij ontslag of ziekte van het personeel. Ook voor werknemers zijn er meerdere voordelen als hun werkgever samenwerkt met een payrollorganisatie. Zo wordt het salaris altijd op tijd uitbetaald en kan er gebruik worden gemaakt van collectieve verzekeringen en van een goede pensioenregeling. Een win-winsituatie voor werkgever en werknemer.

Voordelen

De voordelen van payroll select

In-house juridische afdeling

Wij hebben een eigen juridische afdeling. Bij juridische vraagstukken kunnen wij snel schakelen en jou van het beste advies voorzien.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaald.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de juiste premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die je op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel. Daarnaast hebben wij een eigen verzuimafdeling met opgeleide specialisten die het welzijn van jouw medewerkers en een spoedige re-integratie centraal stellen.

Loonkosten voorfinancieren

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen correct en snel uit. Daarnaast financieren wij de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Advies over verlonen?

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak dan een belafspraak.

Neem gerust contact met ons op