Payroll kosten

Payroll kosten – Waar moet ik aan denken?

Ga je voor een samenwerking met een payroll bedrijf, dan zitten hier kosten aan verbonden. De payroll kosten zijn een belangrijke afweging bij het kiezen van een aanbieder. Ben je benieuwd naar de kosten van payrolling bij payroll select? Bij ons betaal je een vaste kostprijs per gewerkt uur. En je bespaart een hoop tijd én geld wanneer je medewerkers via payroll laat verlonen.

Prijzen

Prijsafspraak tussen opdrachtgever en medewerker

Jij maakt zelf een prijsafspraak met de payrollmedewerker omtrent het salaris, waarbij je dus verplicht bent om de payrollmedewerker minimaal te belonen volgens de cao of beloningsregeling die voor jouw bedrijf geldt. Deze prijs is het brutoloon. Hierover berekent payroll select een kleine commissie. Deze zogenoemde ´omrekenfactor´ spreken wij vooraf met je af. In het tarief zitten de standaardkosten die je voor jouw vaste medewerkers ook hebt. Denk bijvoorbeeld aan het loon, premies, belastingen, reserveringen voor ziekteverzuim et cetera.

Alvast één tip: ga nooit direct voor het goedkoopste payrolltarief, maar kijk goed welke service je ervoor krijgt. Is de omrekenfactor laag? Dan komen er waarschijnlijk nog andere payroll kosten bij of ben je mogelijk slecht verzekerd wanneer een payrollmedewerker ziekt wordt, waardoor de kosten uiteindelijk veel hoger kunnen uitpakken.

De payrolltarieven zijn voor veel werkgevers een belangrijke afweging om voor een aanbieder te kiezen. Payrollbedrijven brengen op verschillende manieren payrollkosten in rekening. Let dus goed op wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen.

Payrolltarief

Wat kost payroll voor mijn onderneming?

Payroll kosten berekenen? Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

Kosten payroll – Wat zit er in de omrekenfactor?

Heb je een eigen onderneming en medewerkers in dienst dan is dit niet nieuw. Want bij een medewerker komt eigenlijk best veel kijken. Zo moet je altijd voldoen aan alle regels wat voor veel administratie zorgt. Dit zit er allemaal in de omrekenfactor.

  • Kosten voor ziekte(risico)
  • Kosten voor opgenomen feestdagen, vakantiedagen, vakantiegeld en of bijzonder verlof
  • Afdragen van sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten
  • Bruto uurloon van de medewerker

Wat kost payroll voor mijn onderneming?

De kosten van payroll berekenen we met een omrekenfactor per gewerkt uur. Met deze omrekenfactor kun je uitrekenen wat de kosten per uur zijn voor een medewerker. Daarnaast heb je zelf in de hand hoe hoog deze omrekenfactor wordt. Je hebt namelijk de mogelijkheid om verschillende kosten uit de factor te laten. Maar is het verstandig dit te doen? Wil je hier meer informatie over, neem dan contact op met één van onze experts om alles te weten te komen over de kosten bij payroll.

IK WIL
Verlonen op payrollbasis

3 tijdelijke contracten in 3 jaar

Wettelijk opzegbaar

Premium pensioen

Vraag nu een offerte aan!
IK WIL
Verlonen op uitzendbasis

Flexibiliteit tot 4 jaar

Dagelijks opzegbaar

Basis pensioen

Vraag nu een offerte aan!

Payrolltarieven:
hoe vergelijk je ze?

  • Mate van risicoafdekking. Bij een goedkopere aanbieder ben je mogelijk slecht verzekerd wanneer de payrollmedewerker ziek wordt. Ga goed na welke arbeidsrechtelijke risico’s worden gedekt.
  • De transitievergoeding. Is die in de vaste prijs verrekend of volgt dat achteraf wanneer je de samenwerking met de payrollmedewerker stopt?
  • Voorfinanciering. Goede payrollbedrijven financieren de loonuitbetaling voor, zodat de payrollmedewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer jouw klanten jou een keer (te) laat betalen. Wij financieren loonkosten voor.
  • Betalingsopties. Betaal je achteraf op basis van daadwerkelijk gewerkte uren of betaal je een vast maandbedrag, ongeacht hoeveel uur de payrollmedewerker werkt? Bij ons betaal je een vaste kostprijs per gewerkt uur.
  • Service. Onze servicedesk staat paraat om vragen van jou én je medewerkers snel te beantwoorden.
Voordelen

De voordelen van payroll select

In-house juridische afdeling

Wij hebben een eigen juridische afdeling. Bij juridische vraagstukken kunnen wij snel schakelen en jou van het beste advies voorzien.t.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaald, jij hoeft niets meer te betalen en kunt dus een vervanger regelen.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de juiste premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die je op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel. Daarnaast hebben wij een eigen verzuimafdeling met opgeleide specialisten die het welzijn van jouw medewerkers en een spoedige re-integratie centraal stellen.

Loonkosten voorfinancieren

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen correct en snel uit. Daarnaast financieren wij de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Direct contact

Persoonlijk advies

Op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies op het gebied van verlonen? Plan direct een terugbelverzoek in via onderstaande button. Onze experts staan voor je klaar!

Alternatief

Uitzenden

Verlonen op basis van een payrollovereenkomst is niet voor elke ondernemer de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op uitzendbasis. Grootste voordelen? Op uitzendbasis mogen medewerkers tot 4 jaar flexibel voor jouw bedrijf werken en wij regelen de werving en selectie.