Wat zijn de kosten van payrollen?

Ga je voor een samenwerking met een payrollorganisatie, dan zitten hier kosten aan verbonden. De payroll kosten zijn een belangrijke afweging bij het kiezen van een aanbieder. Ben je benieuwd naar de kosten van payrolling bij payroll select? Bij ons betaal je een vaste kostprijs per gewerkt uur. En je bespaart een hoop tijd én geld wanneer je medewerkers via payroll laat verlonen.

Prijzen

Prijsafspraak tussen opdrachtgever en medewerker

Jij maakt zelf een prijsafspraak met de payrollmedewerker omtrent het salaris, waarbij je dus verplicht bent om de payrollmedewerker minimaal te belonen volgens de cao of beloningsregeling die voor jouw bedrijf geldt. Deze prijs is het brutoloon. Hierover berekent payroll select een kleine commissie. Deze zogenoemde ´omrekenfactor´ spreken wij vooraf met je af. In het tarief zitten de standaardkosten die je voor jouw vaste medewerkers ook hebt. Denk bijvoorbeeld aan het loon, premies, belastingen, reserveringen voor ziekteverzuim et cetera.

Alvast één tip: ga nooit direct voor het goedkoopste payrolltarief, maar kijk goed welke service je ervoor krijgt. Is de omrekenfactor laag? Dan komen er waarschijnlijk nog andere payroll kosten bij of ben je mogelijk slecht verzekerd wanneer een payrollmedewerker ziekt wordt, waardoor de kosten uiteindelijk veel hoger kunnen uitpakken.

De payrolltarieven zijn voor veel werkgevers een belangrijke afweging om voor een aanbieder te kiezen. Payrollbedrijven brengen op verschillende manieren payrollkosten in rekening. Let dus goed op wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen.

Vraag jouw payrolltarief op

Laat jouw gegevens achter en we nemen binnen 24 uur contact op. Liever bellen op een moment dat het jouw uitkomt? Geen probleem. Maak een belafspraak door de gewenste datum en tijdsslot te kiezen.

Payrolltarieven:
hoe vergelijk je ze?

  • Mate van risicoafdekking. Bij een goedkopere aanbieder ben je mogelijk slecht verzekerd wanneer de payrollmedewerker ziek wordt. Ga goed na welke arbeidsrechtelijke risico’s worden gedekt.
  • De transitievergoeding. Is die in de vaste prijs verrekend of volgt dat achteraf wanneer je de samenwerking met de payrollmedewerker stopt?
  • Voorfinanciering. Goede payrollbedrijven financieren de loonuitbetaling voor, zodat de payrollmedewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer jouw klanten jou een keer (te) laat betalen. Wij financieren loonkosten voor.
  • Betalingsopties. Betaal je achteraf op basis van daadwerkelijk gewerkte uren of betaal je een vast maandbedrag, ongeacht hoeveel uur de payrollmedewerker werkt? Bij ons betaal je een vaste kostprijs per gewerkt uur.
  • Service. Onze servicedesk staat paraat om vragen van jou én je medewerkers snel te beantwoorden.
Voordelen

De voordelen van payroll select

Salaris uitbetalen

Wij verzorgen jouw salarisadministratie en betalen de medewerkers correct en snel uit.

Premies en loonbelastingen afdragen

Wij dragen de premies en loonbelastingen af volgens de laatste wet- en regelgeving. De WKA-verklaring die u op onze website vindt, dient als bewijs voor goed betaalgedrag.

Loonkosten voorfinancieren

Wij financieren de loonuitbetaling voor, zodat medewerkers gegarandeerd uitbetaald krijgen. Ook wanneer klanten jou een keer (te) laat betalen.

Loonstroken verstrekken

Wij verwerken onder meer de loonmutaties en loonaangiften en verstrekken de loonstroken en jaaropgave.

Ziek- en betermeldingen verwerken

Wij rapporteren ziek- en betermeldingen, bespreken de verwachte verzuimduur en maken afspraken over het herstel.

Doorbetalen bij ziekte

De medewerker wordt door ons doorbetaald, jij hoeft niets meer te betalen en kunt dus een vervanger regelen.

Direct contact

Persoonlijk advies

Op zoek naar meer informatie of persoonlijk advies op het gebied van verlonen? Bel ons direct op 0570 – 850 555 of plan een terugbelverzoek in via de button. Onze experts staan voor je klaar!

Alternatief

Uitzenden

Verlonen op basis van een payrollovereenkomst is niet voor elke ondernemer de beste oplossing. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om medewerkers te verlonen op uitzendbasis. Grootste voordelen? Op uitzendbasis mogen medewerkers tot 5,5 jaar flexibel voor jouw bedrijf werken en wij regelen de werving en selectie.